Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Kinofilm AGRFT: projekcija češkega filma Vsi dobri rojaki

V Kinofilmu nadaljujemo sodelovanje z Veleposlaništvom Češke republike, tokrat se nam pridružuje še Oddelek za slavistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. V sredo, 29. maja 2024, ob 18.00 bomo predvajali legendarni film VSI DOBRI ROJAKI (Všichni dobří rodáci, 120 min, 1968), za katerega je režiser Vojtěch Jasný na festivalu v Cannesu leta 1969 prejel nagrado za najboljšo režijo, nato pa je bil film v domovini prepovedan vse do padca komunističnega režima.

Študentje češčine na Oddelku za slavistiko so film prevedli, tako da bomo ekskluzivno projekcijo restavrirane kopije, ki jo je zagotovil Národní filmový archiv iz Prage, pospremili s slovenskimi podnapisi. 

Po projekciji se bo doc. dr. Jana Šnytová pogovarjala z zgodovinarjem dr. Juretom Gašparičem in direktorjem fotografije Radom Likonom, ki je v času, ko je bil film posnet, študiral v Pragi. 

Prosimo, da udeležbo potrdite do srede, 29. 5., do 15.00 na naslov kino@agrft.uni-lj.si ter pri tem navedete, za kateri dan želite rezervacijo. Veseli bomo vašega obiska!

VABILO

Obvestila

Oddelek za filozofijo

Vabilo za oddajo prispevkov k reviji ILUZIJA

Oddelek za geografijo

Sprememba GU Jerica Mrak Pestotnik

Oddelek za muzikologijo

Strokovna služba oddelka - uradne ure (1. 8. - 18. 8.)

Oddelek za muzikologijo

Strokovna služba oddelka - uradne ure (29. 7. - 31. 7.)

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

INTERNATIONAL STUDENT WELCOME DAY

© Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, Vse pravice pridržane.

 

Dostopnost Piškotki Oblikovanje in razvoj: ENKI

Izberite kategorijo iskane vsebine