Oddelek za zgodovino

Cikel kulinaričnih predavanj Jedi časov - časi jedi

Vljudno vabljeni, da se udeležite jesenskega dela cikla predavanj “Jedi časov – časi jedi” na Ljubljanskem gradu. Predavateljica, dr. Svetlana Slapšak, bo predstavila, kako so se prehranjevalne navade in bonton za mizo skozi stoletja spreminjali in osvetlila, v čem je vsako zgodovinsko obdobje edinstveno tudi z vidika kulinarike.

Prvo predavanje z naslovom Francoska kuhinja, bo potekalo 15. 9. 2022 ob 17.30, v Grajskem gledališču.

Vljudno vabljeni tudi na preostale dogodke v sklopu jesenskega kulinaričnega cikla predavanj:

– v četrtek, 20. 10. 2022, ob 17.30: KUHINJA 19. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;

– v četrtek, 17. 11. 2022, ob 17.30: KUHINJA 20. STOLETJA, strokovno predavanje dr. Svetlane Slapšak;

– v torek, 13. 12. 2022, ob 17:30: ZA KAJ SO TE VILICE?, humoren pogovorni večer z Boštjanom Gorencem – Pižamo, Anžetom Tomićem in Boštjanom Napotnikom

Obvestila

Oddelek za prevajalstvo

Registrations for the March 2025 traineeship session in the European Commission

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Strokovna služba - Uradne ure

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Nike Kocijančič Pokorn

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Zaprtost strokovne službe oddelka (29. 7.–16. 8. 2024)

Oddelek za zgodovino

Obvestilo - strokovna služba oddelka