Uspešno zaključeni Rostoharjevi dnevi 2020

Rostoharjevi dnevi so letos potekali na daljavo.

Rostoharjevi dnevi so letos potekali na daljavo.

24. in 25. septembra 2020 so na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete potekali Rostoharjevi dnevi, ki so bili letos posvečeni psihološkim pogledom na pandemijo novega koronavirusa. Srečanja se je udeležilo čez 150 udeležencev. Sodelujoči so imeli priložnost spoznati ugotovitve 22 znanstvenih in strokovnih raziskav, ki jih je skupaj oblikovalo 53 avtorjev. Na treh okroglih mizah je sodelovalo kar 16 gostov, ki so z veseljem delili svoje izkušnje iz časa epidemije z udeleženci.

Četrtek, 24. septembra 2020, je bil namenjen predstavitvi izsledkov raziskav (povzetki vseh prispevkov), v katerih so avtorji z različnih zornih kotov osvetlili izbruh koronaviruse bolezni in z njim povezanih sprememb v naših življenjih. V petek, 25. septembra 2020, pa so si izmenjali dobre prakse s strokovnjaki. V okviru treh okroglih miz so moderatorji s strokovnjaki iz prakse naslovili področja šolstva, dela in duševnega zdravja. Psiholoških izzivov v času pandemije je bilo veliko. Udeleženci si želijo še več jasne komunikacije s strani psihologov, hkrati pa jih praktiki vabijo, da slovenska znanstvena spoznanja še pogosteje delijo tudi s strokovno in laično javnostjo. Organizatorji se zahvaljujejo vsem udeležencem za res konstruktivne debate, zanimive ugotovitve in vzpodbudne besede in dodajajo, da ostanimo strokovni, etični, povezujmo se in pomagajmo drug drugemu.

 

 

 

Zadnje novice
01. 06. 2023

Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju za leto 2022 za dva projekta Filozofske fakultete

Izr. prof. dr. Sašo Jerše in lekt. dr. Mateja Gaber s prejetim priznanjem.
31. 05. 2023

Veliki medfakultetni koncert ob Letu jezikov

Študentski pevski zbor Filozofske fakultete in Filozofska harmonija pod taktirko prof. dr. Matjaža Barba
31. 05. 2023

Umrl je mag. Miran Erič (1959–2023)

Miran Erič ter Gašper in Anže Košir med prevozom na lokacijo srednjeveškega deblaka iz druge polovice 12. ali 13. stoletja v strugi Ljubljanice pri Jurju jeseni 2001 (foto: A. Gaspari)