Teden Univerze v Ljubljani

Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani

Ker letos zaradi epidemioloških razmer dogodki v Tednu Univerze ne bodo potekali v živo, Univerza v Ljubljani letošnje najodličnejše raziskovalne dosežke, prejemnice in prejemnike častnih nazivov, plaket, nagrad in priznanj predstavlja na posebni spletni strani. Med prejemniki priznanj in nazivov so tudi nagrajenci in nagrajenke s Filozofske fakultete, in sicer:

  • prof. dr. Miroslav Vojtech (naziv častni senator Univerze v Ljubljani),

  • prof. dr. Vladimir Osolnik (naziv zaslužni profesor Univerze v Ljubljani),

  • dr. Ina Ferbežar (priznanje strokovnim sodelavcem in sodelavkam Univerze v Ljubljani),

  • članice skupine APIS s Filozofske fakultete (Mojca Likar, Damijana Rozman Tegovski in Sara Gornik) (priznanje strokovnim sodelavcem in sodelavkam Univerze v Ljubljani) in

  • prejemnika študentske Prešernove nagrade Univerze v LjubljaniDomen Svetlin: Analiza temperaturnih razmer v mraziščih Komne (Oddelek za geografijo, mentor: izr. prof. dr. Matej Ogrin) in Lara Gea Vurnik Navinšek: Zahodni ezoterizem v delu W. B. Yeatsa in Fernanda Pessoe (Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo, mentor: prof. dr. Vid Snoj).

Vsem iskrene čestitke!

 

 

 

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)