Obisk veleposlanika Helenske republike v Ljubljani

Veleposlanik Helenske republike v Ljubljani nj. eksc. Argyrios Makris in dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar

Veleposlanik Helenske republike v Ljubljani nj. eksc. Argyrios Makris in dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar

V sredo, 22. 5. 2024, je Filozofsko fakulteto obiskal veleposlanik Helenske republike v Ljubljani nj. eksc. Argyrios Makris. Po sestanku z dekanjo Filozofske fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar se je skupaj z drugimi predstavniki veleposlaništva udeležil recitala Prevajanje novogrške literature: o begunstvu in pregonu, ki je potekal v okviru sejma Liber.ac in je bil posvečen maloazijski katastrofi, nizu prelomnih dogodkov v moderni grški zgodovini. Na njem je skupina študentov Oddelka za klasično filologijo pod vodstvom asist. Lare Unuk predstavila prevode novogrških literarnih del, ki tematizirajo te dogoke in so bili objavljeni v tematski številki revije Keria, Studia Latina et Graeca. Ob koncu je Društvo književnih prevajalcev Slovenije Lari Unuk izročilo nagrado Radojke Vrančič za leto 2020 (ko podelitve nagrade ni bilo zaradi pandemičnih razmer).

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja