In memoriam: Prof. dr. Nenad Miščević (1950–2024)

Prof. dr. Nenad Miščević (foto: Vojko Strahovnik)

Prof. dr. Nenad Miščević (foto: Vojko Strahovnik)

V petek, 10. maja 2024, je umrl prof. dr. Nenad Miščević, med drugim tudi nekdanji visokošolski učitelj na našem oddelku ter sodelavec in soavtor več članov in članic oddelka. Bil je profesor na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, kot zunanji sodelavec pa je deloval tudi na Univerzi na Reki in Srednjeevropski univerzi (CEU). Na našem oddelku je tudi doktoriral pod mentorstvom prof. Franeta Jermana

Prof. Miščević se je v svojem filozofskem delu posvečal predvsem področjem filozofije jezika, filozofije duha, epistemologije, etike in politične filozofije. Tudi v slovenskem jeziku imamo niz njegovih pomembnih in odmevnih del. Nekaj zapisov o njegovi življenjski poti, plodni karieri in zanimivem delu najdete na naslednjih povezavah: Jutranji list, Novi list,Univerza na RekiHrvaško društvo za analitično filozofijo.  

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja