Gostili smo najboljše tekmovalke in tekmovalce Državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

V šolskem letu 2023/2024 je v soorganizaciji Zavoda Videja in Oddelka za geografijo UL FF potekalo prvo Državno tekmovanje s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja za osnovne in srednje šole, ki so mu nadeli kratko ime Trajnostni svet. V petek, 10. maja 2024, so na Oddelku za geografijo gostili najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se bodo v juniju udeležili mednarodne olimpijade. 

Na slovesni podelitvi sta prejemnike in prejemnice priznanj ter njihove mentorje in mentorice nagovorili dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, in predstojnica Oddelka za geografijo, prof. dr. Katja Vintar Mally. Podelitvi priznanj so sledile vsebinske priprave na olimpijado, na katerih so svojo strokovno pomoč ponudili profesorji in profesorice ter študentke in študenti geografije. Celodnevno dogajanje in zavzetost mladih za trajnostni razvoj in varstvo okolja sta bila navdihujoča za vse sodelujoče kot tudi za razvoj tekmovanja v prihodnjih letih.

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja