3. transnacionalno srečanje triletnega mednarodnega projekta Erasmus plus

Udeleženci srečanja

Udeleženci srečanja

22. in 23. aprila je na Filozofski fakulteti potekalo 3. transnacionalno srečanje triletnega mednarodnega projekta Erasmus plus, ki ga koordinira Jozef Pallay z Oddelka za slavistiko. Tokratnemu dogodku so se pridružili raziskovalci iz partnerskih univerz (Ljubljana, Trnava in Novega Sada) ter študenti. 

Gre za raziskovalni projekt SKLAV Slovak Language Abroad z naslovom Optimizacija in inovacija izobraževalnih orodij in virov v pouku slovaščine izven Slovaške (maj 2022 - maj 2025). Na zadnjem delovnem srečanju so člani Oddelka za slavistiko (Špela Sevšek Šramel, Jozef Pallay), Centra za slovenščino kot drugi tuji jezik (Mojca Nidorfer, Mihaela Knez, Saša Vojtech Poklač, Matej Klemen) skupaj s kolegi iz Filozofske fakultete Univerze v NovemSadu/Srbija in Filozofske fakultete Univerze svetih Cirila in Metoda v Trnavi/Slovaška reševali zadnje projektne naloge na področju zvočne, leksikalne, metodološke in literarno-didaktične sekcije in pripravo monografij in didaktičnih priročnikov, namenjenih študentom slovaščine kot tujega jezika. 

Zadnje novice

Monografija: V iskanju Buddhe

Naslovna fotografija kipca Buddhe: Napad Mare in Buddhov poslednji preizkus v premoščanju skušnjav; Kašmir, Indija, 8. stoletje (vir: The Cleveland Museum of Art; javna last), oblikovanje: Irena Hvala.

Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete znova pridobil članstvo v mreži EMT

Mreža EMT (European Master's in Translation) v evropskem prostoru združuje magistrske programe iz prevajanja, ki dosegajo najvišje mednarodne kriterije kakovosti izobraževanja prevajalcev in prevajalk.

Sprejem za športnice in športnike

Skupna fotografija vseh udeležencev srečanja