3. mednarodna konferenca Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika

Udeleženke in udeleženci konference

Udeleženke in udeleženci konference

Od 18. do 20. maja 2023 je v Rimskih termah potekala že 3. mednarodna konferenca Slovenskega društva učiteljev tujega strokovnega jezika (SDUTSJ) Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja, ki se je je udeležilo več kot 120 udeleženk in udeležencev iz 25 držav. Predstavili so 69 prispevkov v angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem ali slovenskem jeziku. Na bogati razstavi publikacij s področja tujih jezikov stroke so sodelovali udeleženci in udeleženke, ki so predstavili svoje učbenike, monografije in slovarje. 

Plenarna predavanja so izvedli priznani strokovnjaki in strokovnjakinji, prof. dr. Jan Engberg (Danska), prof. Peter Franklin (Nemčija), izr. prof. dr. Ana Bocanegra-Valle (Španija), prof. dr. Stefania Maci (Italija) in prof. dr. Ken Hyland (Anglija), ki beleži na Google Scholarju skoraj 80.000 citatov in se je leta 2022 na Stanford/Elsevierjevi lestvici 2% najvplivnejših raziskovalcev na svetu uvrstil na prvo mesto na področju jezikoslovja.

S Filozofske fakultete so na konferenci sodelovale lekt. mag. Andreja Drašler kot vodja organizacijskega odbora in članica programskega odbora ter doc. dr. Darja Mertelj in doc. dr. Saša Podgoršek kot članici programskega in organizacijskega odbora. Izvedbo konference je podprla tudi Filozofska fakulteta, za kar se ji SDUTSJ zahvaljuje.

 

 

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)