Dnevi enakosti spolov FF 2024: Trans- in interspolnost: prakse, dileme in vprašanja

V okviru Dnevov enakosti spolov na Filozofski fakulteti vas vabimo na pogovor o vprašanjih spolne (ne)binarnosti Trans- in interspolnost: prakse, dileme in vprašanja. Pogovor bo potekal v torek, 9. aprila 2024, ob 18. uri v Modri sobi na Filozofski fakulteti. 

Gostji pogovora bosta doc. dr. Nina Perger (Fakulteta za družbene vede UL) in prof. dr. Vlado Kotnik (Fakulteta za humanistične študije UP), avtorici dveh pomembnih socioloških študij o vprašanjih (ne)binarnosti spolov, ki bosta izhodišče tokratnega pogovora.

Nina Perger, avtorica študije Razpiranje horizontov možnega: O nebinarnih spolnih in seksualnih identitetah v Sloveniji, bo predstavila svoje raziskovalno delo, ki temelji na intervjujih s spolno in/ali seksualno nebinarnimi osebami. Njena študija odpira vrata v razumevanje vsakdanjega življenja teh pogosto spregledanih in marginaliziranih skupnosti ter razkriva družbene strukture, s katerimi se spoprijemajo.

Vlado Kotnik bo predstavila svoje delo Trans(spol)nost: Arheologija trans/vednosti, ki prinaša obsežen vpogled v transspolnost, zgodovinske prakse in medijsko reprezentacijo, ter izziva znanstveno razumevanje transspolnosti v slovenskem prostoru.

Z gostjama se bosta pogovarjala Milica Antić Gaber in Roman Kuhar.

Lepo vabljene_i!

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon