Kako si v odnosih?

Kako si? je celoletni izobraževalni projekt, ki poteka pod okriljem Društva študentov psihologije Slovenije. Ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki ga obeležujemo 10. oktobra, pa študentje organizirajo raznovrstne dogodke, ki so namenjeni ozaveščanju javnosti o pomenu duševnega zdravja. Projekt letos organizirajo že šestnajsto leto zapored. Vsako leto se izbere tudi osrednja tema projekta, na katero se potem navezujejo vsi dogodki.

Naslov letošnjega projekta se glasi Kako si v odnosih? V tednu okrog dneva duševnega zdravja v oktobru se bodo zvrstila predavanja, okrogla miza, delavnice in športni dogodki na temo medosebnih odnosov. Resnično verjamejo, da posamezniki rastemo skupaj z drugimi in ob drugih. Glavni namen letošnjega projekta je tako ozaveščati o pomenu odnosov, v katere se vsakodnevno vključujemo in ki pomembno vplivajo na naše delovanje in duševno zdravje. Med drugim bodo spregovorili o družinskih, medvrstniških, prijateljskih in romantičnih odnosih.

Na dogodkih bodo zbirali tudi sredstva za Lunino vilo, inštitut za zaščito otrok, katere namen je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih. Nudijo psihosocialno pomoč otrokom, podporo svojcem, izobraževanje strokovnjakov in ozaveščajo javnost o problematiki.

Dogodki bodo potekali med 5. 10. in 15. 10. 2023 v živo v Ljubljani in v Mariboru. 

Program

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan